16.1.2024

Aderian Stockholm expanderar ytterligare genom förvärv av Contribit

Koncernen Aderian Group med Stockholmsbolaget Aderian Stockholm förvärvar nu Contribit AB, ett företag verksamt i Stockholm. Detta förvärv utgör en central del av Aderian Groups strategi för att stärka sin marknadsposition, särskilt i Stockholmsområdet. Genom att förena Aderian Stockholms etablerade expertis med Contribits djupa erfarenhet kommer det gemensamma teamet att kunna erbjuda ännu högre kvalitet och omfattning av tjänster till befintliga och framtida kunder.

Från vänster: Joachim Bryttmar vd Contribit, Mats Liljenberg, partner Contribit, Christian Dempe vd Aderian Group & Artur Viira vd Aderian Stockholm

Contribit, grundat 2004, har framgångsrikt byggt upp imponerande specialistkompetens inom olika expertområden inom IT-branschen. Företaget har lockat erfarna och kunniga konsulter sedan starten och har därmed skapat en stark grund för ett kompetens drivet företag med långsiktiga kundrelationer. Med cirka 30 dedikerade medarbetare omsätter Contribit årligen 46 miljoner kronor.

 
Artur Viira, vd Aderian Stockholm, säger:
Genom det här förvärvet får vi ytterligare kompetent partner som kompletterar oss och gör att vi stärker vår närvaro och tillväxt i Stockholmregionen. Jag ser stora möjligheter inom Contribit för oss att bredda vår kompetens och erbjudande till både våra befintliga och Contribits kunder, och det ska bli trevligt att lära känna både medarbetare och nya kunderför att tillsammans se hur vi kan addera och fördjupa fler värden till varandra då vi sedan innan har etablerade samarbeten på plats.


Joachim Bryttmar, vd Contribit, säger:
Vi är väldigt glada över detta naturliga steg i vår tillväxt. Vi har länge känt att om vi ska komma vidare i storlek och kunna erbjuda mer till våra kunder och medarbetare så behöver vi ingå i ett större sammanhang, och då kändes Aderian Group via Aderian Stockholm som det självklara valet då vi redan har samarbeten på plats. Nu får vi ökade möjligheter och mer muskler för att kunna växa både med nya och befintliga kunder där vi nu får möjlighet att addera fler nya tjänster samtidigt som vi täcker vår närvaro på fler platser i landet.

 

Christian Dempe, vd/Koncernchef Aderian Group, säger: Stockholmregionen är intressant för oss givet en stor marknad med stort behov av väl fungerade och effektiva IT-lösningar. Vi ser vikten av att erbjuda en stark och heltäckande organisation för att möta marknadens behov och leverera hög kundnöjdhet. Vi är såklart väldigt glada över att förvärva Contribit och utöka vår geografiska styrka och kompetens. Lokal kännedom, mångårig branscherfarenhet och specialistkompetens är gemensamma nämnare som vi tittar på. Vi kommer att fortsätta växa med bolag som passar in i gruppens struktur och strategi. Att vi fortsätter göra förvärv genom våra befintliga bolag för att stärka befintliga regioner är något vi ser positivt på.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Artur Viira

vd Aderian Stockholm
artur.viira@aderian.se

 

Joachim Bryttmar

vd Contribit AB
joachim.bryttmar@Contribit.se

 

ChristianDempe

Koncernchef/vd Aderian Group
christian.dempe@aderian.se

 

Om Aderian:
Aderian digitaliserar mindre och medelstora företag i Norden genom säkra och hållbara IT lösningar som adderar konkurrenskraft för kunderna. Gruppen består av femton lokalt ledande bolag som tillsammans erbjuder heltäckande tjänster inom IT- och applikationsdrift, infrastruktur, molntjänster, säkerhet och digitalisering.

Aderian Group utgörs av Aderian Stockholm, Aderian Göteborg, Aktiv IT, Canmer Data, CC IT, Contribit, CoreIT, Contribit, DNS IT, Degea, Kullander, Navet, One IT Partner, Security Solution, Square Moon och Zelly.

Gruppen har drygt +400 medarbetare och en samlad omsättning om cirka 1.1 MDKR.

Prata med våra experter

Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig!