9.12.2022

Adelis blir ny majoritetsägare i Aderian Group

Aderian Group stärker ägarstrukturen genom att ta in Adelis Equity som tillväxtpartner för att fortsätta utveckla gruppen och accelerera tillväxt. Aderian Group grundades i början av 2022 av entreprenörer som gick samman för att skapa en ledande leverantör av IT-drift och relaterade tjänster för mindre och medelstora företag. Vid tidpunkten för transaktionen väntas Aderian omsätta närmare en miljard kronor.

Från vänster till höger: Erik Hallert (Adelis Equity), Sofia Classon (Adelis Equity), Mia Åslander (Aderian Group), Mikael Ludvigson (Capillar Equity),
Jakob Wedenborn (Adelis Equity).

Aderian Group grundades av Capillar Equity tillsammans med lokalt ledande bolag med starka varumärken och breda kompetensområden. Genom samarbeten kan Aderian möta en ökande och mer komplex efterfrågan från kunder men samtidigt behålla den lokala leveransmodellen med fokus på skräddarsydda tjänster och personlig leverans.

– Capillar har varit ett stort stöd för oss i grundandet av Aderian, inte bara finansiellt utan även som samarbetspartner och rådgivare. Vi har en unik modell där våra bolag behåller sina starka varumärken och lokala förankring, vilket uppskattas av både kunder och medarbetare. Samtidigt kan vi erbjuda både det breda tjänsteutbudet och spetskompetensen för att alltid ge våra kunder den vassaste leveransen. Vi är precis i början av vår tillväxtresa och ser nu fram emot att välkomna Adelis som ny partner i vår fortsatta tillväxt, säger Mia Åslander, VD på Aderian Group.

Aderian fokuserar främst på mindre och medelstora företag och är idag en ledande aktör på den svenska marknaden med cirka 800 mkr i omsättning och över 300 medarbetare. I samband med transaktionen förväntas omsättningen ha ökat till närmare en miljard kronor. Med Adelis som branscherfaren huvudägare är målet att tredubbla omsättningen över fem år, drivet av både organisk tillväxt samt kompletterande förvärv.

– Vi är mycket stolta att bli huvudägare i Aderian – Mia har tillsammans med branschens ledande entreprenörer skapat en unik plattform som kombinerar det lokala företagets kundfokus med det stora företagets resurser, säger Erik Hallert på Adelis.

– Vi ser fram emot att stötta Aderians fortsatta tillväxt, och att välkomna ytterligare entreprenörer och medarbetare som vill ansluta till visionen att bli branschen bästa IT-partner, säger Jakob Wedenborn på Adelis.

– Det har varit otroligt spännande och roligt att vara med och etablera Aderian tillsammans med alla engagerade entreprenörer men nu behöver Aderian en större partner i sin fortsatta expansion och med Adelis vet vi att Aderian är i goda händer. Jag ser dessutom fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med ledningen, entreprenörerna, alla medarbetare och Adelis genom styrelsen, säger Mikael Ludvigson, Capillar Equity.

I transaktionen förblir entreprenörer, koncernledning och nyckelpersoner betydande ägare och styrelsemedlemmarna Johan de Verdier och Mikael Ludvigson fortsätter i Aderians styrelse.

Transaktionen är villkorad av konkurrensgodkännande och planeras att slutföras i januari 2023.

För ytterligare information:
Mia Åslander, VD Aderian Group
mia.aslander@aderian.se
076-188 91 77

Erik Hallert, Adelis Equity Partners
erik.hallert@adelisequity.com
070-936 80 41

Jakob Wedenborn, Adelis Equity Partners
jakob.wedenborn@adelisequity.com
073-392 59 26

Om Aderian Group
Aderian Group består av lokalt ledande bolag med starka varumärken och kompetensområden som inom Aderian Group kan hitta synergier, samarbeten och addera tjänster för de kunder som behöver det. Syftet är att samla bolagens unika kompetenser med målet att bli ledande inom IT- och applikationsdrift, infrastruktur, molntjänster, säkerhet och digitalisering. Bolagen, inriktade på små och medelstora företag, kan därmed bredda sina erbjudanden och befintliga kundrelationer kan fortsätta att växa. Aderian Group har idag över 300 medarbetare och en sammanlagd omsättning på ca 800 mkr. För mer information se www.aderian.se.

Om Adelis Equity Partners
Adelis är en tillväxtpartner för välpositionerade nordiska bolag. Adelis arbetar i partnerskap med ledning och/eller ägare för att bygga verksamheter inom tillväxtsegment och med starka marknadspositioner. Sedan 2013, då bolagets första fond restes, har Adelis varit ett av de mest aktiva riskkapitalbolagen i sitt segment med 36 investeringar och mer än 160 tilläggsförvärv. Adelis förvaltar idag omkring 25 miljarder kronor. För mer information se www.adelisequity.com.

Prata med våra experter

Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig!